Follow on Bloglovin

diumenge, 22 de desembre del 2013

Bolso handmade (de verdad)


Durant aquest dies proliferen per tot arreu les fires nadalenques (a Barcelona, la fira de Santa Llúcia). A mi m'agrada anar, passejar, mirar les paradetes dels artesans, veure que fan i com ho fan. Em serveix de distracció, d'inspiració i també em solucionen algun que altre regal.

Però aquest any m'he adonat que ens estafen, que molts dels productes que es venen sota el títol d'artesans (o handmade, que queda més internacional), en realitat no ho són. N'hi molts i segurament sempre n'hi ha hagut però jo no ho he vist fins ara. En concret em refereixo a les bosses, potser per que jo n'he fet unes quantes i estic més sensibilitzada amb aquest producte. He anat a 4 fires, Santa Llúcia i les paradetes del Portal de l'Angel, la fira de Vic, a Girona i a Cotlliure (França) i a totes he vist parades amb les mateixes bosses de roba. Exactament iguals, al mateix preu (25€) i això és producció industrial i no artesanal.

I no em queixo per mi, que la meva producció no suposa el meu modus vivendi, si no per tota la gent que s'ho treballa, que fa produccions realment artesanals, que li posen carinyo al que fan i que han de competir amb tots aquest impostors.

I un cop exposada la meva indignació us ensenyo les meves bosses (que són les causants d'això). Aquest estiu vaig fer una per la meva filla i us vaig ensenyar el tutorial. Doncs be, la bossa ha agradat i he tingut algunes comandes per aquestes festes, totes amb el mateix patró però en diferents mides i colors.


Durante estos días proliferan por doquier las ferias navideñas (en Barcelona , la feria de Santa Llucía ) . A mí me gusta ir , pasear , mirar los puestos de los artesanos , ver que hacen y cómo lo hacen . Me sirve de distracción , de inspiración y también me solucionan algún que otro regalo .

Pero este año me he dado cuenta de que nos estafan , que muchos de los productos que se venden bajo el título de artesanos (o handmade , que queda más internacional) , en realidad no lo son . Hay muchos y seguramente siempre ha habido pero yo no me había fijado hasta ahora. En concreto me refiero a los bolsos , quizás por que yo he hecho unas cuantas y estoy más sensibilizada con este producto . He ido a 4 ferias , Santa Llucía y las paradas del Portal de l'Angel , la feria de Vic , Girona y Colliure ( Francia ) y en todas he visto paradas con las mismas bolsas de ropa. Exactamente iguales , al mismo precio ( 25 €) y esto es producción industrial y no artesanal .

Y no me quejo por mí, que mi producción no supone mi modus vivendi , si no por toda la gente que se lo trabaja, que hace producciones realmente artesanales , que le ponen cariño a lo que hacen y que deben competir con todos este impostores .

Y una vez expuesta mi indignación os enseño mis bolsos (que son las causantes de ella) . Este verano hice uno para mi hija y os enseñé el tutorial . Pues bien , el bolso ha gustado y he tenido algunos pedidos para estas fiestas, todas con el mismo patrón pero en diferentes tamaños y colores .


Bolso bandolera









BON NADAL A TOTHOM 
(i no megeu massa turró)

FELIZ NAVIDAD A TODOS
(y no comáis demasiado turrón)

1 comentari :

  1. TODA LA RAZON,
    A CUALQUIER PRODUCTO LE PONEN LA ETIQUETA DE HECHO A MANO, Y NO SIEMPRE ES ASI!!!!
    TUS BOLSOS SON TODOS MUY "GUAYS" !!!
    SEGURO SERAN UNOS REGALOS FABULOSOS PARA ESTAS FIESTAS
    FELIZ NAVIDAD
    MIL BESOS

    ResponElimina

Me encanta leer vuestros comentarios.

Blogging tips