Follow on Bloglovin

dimarts, 29 de gener del 2013

Tutorial: Una bossa de roba


Feia temps que tenia ganes de fer un tutorial de costura i aquí està. Una bossa senzilla i molt pràctica, que podem fer fàcilment.

Esta pensada per anar a la Universitat i per tant, per que hi càpiga una carpeta i algún  llibre.

Comencem.  Per fer-la ens cal:

  • Per l'exterior: un rectangle de 40 x 95 cm de roba negra . És important que aquesta roba sigui gruixuda per que aguanti be. Jo he utilitzat roba de tapisseria.
  • Per l'interior: un rectangle de 40 x 95 cm de roba que combini. en aquest cas roba de cotó a ratlles comprada a Ikea
  • Per a les butxaques interiors: dos rectangles de 18 x 40 cm en vermell i beix (a conjunt amb la roba de ratlles). Totes dues comprades a Ikea
  • Per a les nanses: dues tires de 94 x 5 cm en vermell i ratlles  i dues de 65 x 5 cm en vermell i ratlles
  • 4 anelles de 2'5 cm de diàmetre. Comprades a Leroy Merlin
  • Un botó 
  • 1 trosset de goma elàstica de color vermell

Instruccions

El primer que farem son les nanses. Cosirem juntes una de les tires llargues (95x5cm) vermella i una de ratlles per tota la llargada i un dels cantons curts, deixant 1 cm de marge de costura. 

Quan estiguin cosides, les girarem i les planxarem per que quedin  ben planes. 

Farem el mateix amb les tires curtes de les nanses.

Als dos extrems, de cada una de les dues tires llargues, cosirem una de les anelles fent un doblec de 3 cm.

Per fer les nanses jo he triat fer un cantó vermell i un altre de ratlles, però si es vol es poden fer del mateix color.


A la roba negra exterior de la bossa, marquem dues ratlles a 10 cm cadascuna del costat exterior llarg. Aquestes línees ens serviran per marcar la posició de les nanses.
Posem les tires al seu lloc amb agulles i fem una marca a 7 cm de l'extrem que es fins on les cosirem.  A 3 cm d'aquesta marca fem un altra que ens servirà per fer un quadrat de reforç de la costura.


Fem una bora en un dels costats llargs (40cm) de les butxaques interiors de la roba vermella i la beix. Un cop feta la bora, la situem a 15 cm del costat superior de la roba interior de ratlles pel dret i l'agafem am agulles


Cosim la part inferior de les butxaques i desprès fem unes costures a la mida que vulguem i que serviran per guardar aquelles coses que necessitem tenir mes a ma (mòbil, claus, etc.)

No cal que cosim els laterals, ja quedaran cosits després.

Fem el mateix amb la roba vermella a l'altre canto de la roba de ratlles.
Pleguem el folre, dret amb dret (les butxaques quedaran a l'interior), per la meitat i cosim els laterals deixant 1 cm de costura. D'aquesta manera ja queden cosits junts els laterals de les butxaques.

Ara hem de fer les cantonades inferiors. Per això pleguen el folre com es veu a la foto, i fem una marca a 4 cm de la punta.

Cosim per la marca que hem fet, retallem la punxa que sobra i sobrefilem. Fem el mateix amb l'altre cantonada.
Ara cosirem la roba exterior igual que el folre. Pleguem per la meitat, cosim els laterals, dobleguem les cantonades, marquem, cosim i retallem.

Dobleguem els cantos superiors de les dues bosses (exterior i folre)  a 2 cm,  planxem per marcar-los.

Ara cosirem el botó, a la meitat de la bossa i a 4 cm de marge superior doblegat.

Posem el folre dins la roba exterior, revés contra revés, i aguantem amb agulles.

Agafem el tros de goma i el pleguem per la meitat, tenint en compte que arribi per agafar el botó. El situem al mig del costat contrari on hem cosit el botó.

Passem les puntes de la goma entre les dues robes de la bossa. Passem un repunt per tot el cantó superior de la bossa cosint junts el folre i la part esterior. Així la goma també quedarà cosidaL'interior de la bossa quedarà així. A un costat les butxaques són vermelles i a l'altre beix.I ja està, ara només cal cosir les nanses curtes, que hem fet abans, a les anelles de la mateixa forma que ho hem fet amb les llargues.


La bossa ja està acabada!!!.Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada

Me encanta leer vuestros comentarios.

Blogging tips