Follow on Bloglovin

dijous, 3 de setembre del 2015

Bolso con tela impermeable (y lo que no hay que hacer)

Després d'unes llargues (i crec que merescudes) vacances, torno al mon real, feina, blog, manualitats, ...bufff, quina mandra!!!

Avui us vull explicar la historia de la meva bossa feta amb roba impermeabilitzada o laminada, no se com ho hauria de dir.  La vaig fer a principis d'estiu, així que hores d'ara puc dir que és molt còmode i que aguanta perfectament el trote que li he donat.


Después de unas largas (y creo que merecidas) vacaciones, vuelvo al mundo real, trabajo, blog, manualidades, ... ufff, que pereza !!!


Hoy os quiero contar la historia de mi bolsa hecha con ropa impermeabilizada o laminada, no se como se debería llamar. La hice a principios de verano, así que ahora puedo decir que es muy cómodo y que aguanta perfectamente todo el trote que le he dado.

Bolso+tela+ impermeableFa temps que tenia ganes de fer-me una bossa d'aquest tipus: una Tote Bag. De fet fins i tot havia comprat les nanses de pell per fer-la.

Un dia vaig veure per internet un tutorial per impermeabilitzar tela amb silicona. Segur que molts de vosaltres també l'heu vist. La tècnica em va semblar molt fàcil i amb moltes possibilitats. Evidentment, el primer que vaig pensar va ser fer una bossa.
Tenia un retall gran de loneta de cotó de color cru. La vaig comprar fa temps per que era molt barata i és d'aquelles teles a les que sempre els hi trobes alguna utilitat. El tractament amb silicona la faria impermeable però també resistent a les taques (important en una bossa especialment si es de color clar).


Hace tiempo que tenía ganas de hacerme una bolsa de este tipo: una Tote Bag. De hecho incluso había comprado las asas de piel para hacerla.

Un día vi por internet un tutorial para impermeabilizar tela con silicona. Seguro que muchos de vosotros también lo habéis visto. La técnica me pareció muy fácil y con muchas posibilidades. Evidentemente, lo primero ue pensé fue en hacer una bolsa.
Tenía un retal grande de loneta de algodón de color crudo. La compré hace tiempo porque era muy barata y es de esas telas a las que siempre les encuentras alguna utilidad. El tratamiento con silicona la haría impermeable, pero también resistente a las manchas (importante en un bolso especialmente si es de color claro).

Bolso+tela+ impermeable

Tot i que el color cru em sembla molt adient per a l'estiu, vaig pensar que una mica de color la faria més alegre. Vaig tallar un rectangle gran de tela, i vaig decidir pintar el que seria la base de la bossa de color negre i unes tires a cada banda de color turquesa. 
No sé per que vaig creure que pintar-la amb pintures acríliques era una bona idea. Potser per que són més barates que les tèxtils i, un cop impermeabilitzada, no calia rentar la bossa.


Aunque el color crudo me parece perfecto para verano, pensé que un poco de color la haría más alegre. Corté un rectángulo grande de tela, y decidí pintar lo que sería la base de la bolsa de color negro y unas tiras a cada lado de color turquesa.
No sé por que pensé que pintarla con pinturas acrílicas era una buena idea. Quizás por que son más baratas que las textiles y, una vez impermeabilizada, no era necesario lavar la bolsa.

Bolso+tela+ impermeable

Un cop pintada i ben seca la pintura passem a aplicar la silicona. Molt fàcil, Posar la silicona sobre la tela i amb una espàtula escampar-la, deixant una capa molt fina i uniforme per tota la superfície.


Una vez pintada y bien seca la pintura pasamos a aplicar la silicona. Muy fácil, Poner la silicona sobre la tela y con una espátula esparcirla, dejando una capa muy fina y uniforme por toda la superficie.

Bolso+tela+ impermeable

I un cop seca la silicona, Horror!!!  a les zones pintades, la silicona saltava només passar-hi el dit. Però a la part sense pintura quedava perfecte, amb un tacte agradable i una consistència perfecta.


Y una vez seca la silicona, Horror!!! en las zonas pintadas la silicona saltaba con sólo pasar el dedo. Pero en la parte sin pintura quedaba perfecto, con un tacto agradable y una consistencia perfecta.

Bolso+tela+ impermeable

Així que torne-m'hi. Jo havia decidit fer una bossa pintada amb roba impermeabilitzada, soc tossuda, no hi puc fer-hi res. Vaig anant fent probes amb diferents pintures fins que vaig trobar la solució. Pintar amb pintures tèxtils transparents (les que s'utilitzen per a colors clars i seda) diluïdes amb aigua. És com tenyir la roba de color, però sense fer una capa a sobre d'ella. 
Com es veu a la foto, vaig canviar els colors i el disseny. Fins i tot, en un punt de la franja turquesa, el color se'm va escórrer una mica, però vaig decidir deixar-ho com un element decoratiu.


Vuelta a empezar! Yo había decidido hacer una bolsa pinada con ropa impermeabilizada, soy testaruda, no puedo remediarlo. Fui haciendo pruebas con diferentes pinturas hasta que encontré la solución. Pintar con pinturas textiles transparentes (las que se utilizan para colores claros y seda) diluidas con agua. Es como teñir la ropa de color, pero sin que quede una capa encima de ella.
Como se ve en la foto, cambié los colores y el diseño. Incluso, en un punto de la franja turquesa, el color se me corrió un poco, pero decidí dejarlo como un elemento decorativo.

Bolso+tela+ impermeable

I un cop pintada, igual que abans, impermeabilitzem amb silicona. 
Observeu que aquí ja m'he professionalitzat una mica més. M'he comprat una pistola nova. És genial, gairebé no cal fer força per que surti la silicona.


Y una vez pintada, igual que antes, impermeabilizamos con silicona.
Observad que aquí ya me he profesionalizado un poco más. Me he comprado una pistola nueva. Es genial, casi no hay que hacer fuerza para que salga la silicona.

Bolso+tela+ impermeable

I aquí el resultat final, amb error inclòs.
Fer la bossa és molt fàcil, només cal cosir els laterals del rectangle de tela, fer un folre de roba de les mateixes mides i posar-hi unes nanses. Les meves són de pell de color negre.


Y aquí el resultado final, con error incluido.
Hacer la bolsa es muy fácil, sólo hay que coser los laterales del rectángulo de tela, hacer un forro de tela de las mismas medidas y poner unas asas. Las mias son de piel de color negro.

Bolso+tela+ impermeable

A un dels laterals hi vaig cosir una cinta amb un mosquetó a la punta. És perfecte per posar-hi les claus. En una bossa gran, com aquesta, sempre és difícil trobar-les i així, només cal tirar de la cinta per trobar-les ràpidament.


En uno de los laterales cosí una cinta con un mosquetón en la punta. Es perfecto para poner las llaves. En una bolsa grande, como esta, siempre es difícil encontrarlas y así, sólo hay que tirar de la cinta para encontrarlas rápidamente.

Bolso+tela+ impermeable

Com que la bossa la utilitzaré per la feina, a l'interior he fet unes butxaques per dur el mòbil, els bolígrafs i d'altres coses.


Como la bolsa la utilizaré para el trabajo, en el interior he hecho unos bolsillos para llevar el móvil, los bolígrafos y algunas cosas mas.

Bolso+tela+ impermeable

A l'altre banda una butxaca gran amb cremallera. És molt útil per guardar el moneder, ja que la bossa és oberta.


En el otro lado un bolsillo grande con cremallera. Es muy útil para guardar el monedero, ya que la bolsa está abierta.9 comentaris :

 1. Que paciencia has tenido, pero te ha quedado súper biennnnn😀😀😀😀

  ResponElimina
  Respostes
  1. Gracias Eva,más que paciencia yo creo que es cabezoneria!!

   Elimina
 2. Me gusta mucho esta tote bag! te ha quedado genial!!!

  ResponElimina
 3. preciosa !!! no en sabia res d'impermeabilitzar amb silicona... i ho trobo molt interessant !!! a veure si trobo més informacio... per cert tens jn bloc magnífic !

  ResponElimina
  Respostes
  1. Gràcies Laura. Segurque si busques per internet trobaràs algun tutorial, però vaja, és bàsicament el que jo explico. posar silicona sobre la roba i escampar-la be amb una paleta, deixant una capa fina.

   Elimina
 4. \teresina perdona quin tipus de silicona has utilitzat? on l'has comprat i mes o menys quant costa? t' ha quedat chulisima!!!!! felicitats!

  ResponElimina
  Respostes
  1. Moltes gràcies!! He utilitzat una silicona normal transparent, d'us general. Es pot comprar a qualsevol drogueria, botiga de pintura o magatzem. El preu no ho recordo exactament, però uns 3-4€.

   Elimina
 5. Me encanta! Hoy he aprendido mucho leyendo tu blog. Gracias! Llevo haciendo patchwork 12 años y he incursionado, aunque no tanto como yo quisiera en bordado a mano y ganchillo, pero hace mucho que estoy deseando dar un paso más con las telas y es pintarlas. Siempre he crecido que no podía porque no tengo nada de pintora pero viendo tu curso (muy bueno por cierto de pintar telas me has animado a intentarlo. Muchas gracias y que tengas unas lindas navidades.

  ResponElimina

Me encanta leer vuestros comentarios.

Blogging tips