Follow on Bloglovin

dimarts, 20 de març del 2012

M de ..... Montse



Emulant una de les series de novel·la negra que més m'agraden: L'abecedari del crimen. Però "M is not for Malice". M is for ...  Montse.

La Montse ha fet 50 anys. El 2012 fem 50  tots els que varem néixer al 62 i aquest és el segon regal de 50 anys que faig, i segur que no serà l'últim.

Fa temps que vaig veure un tutorial de com fer  lletres decoratives amb cartró i paper maché a la factoria plàstica i ho vaig posar en pràctica per confeccionar les lletres de Nadal (en un altre post us les ensenyaré). Em va semblar una mica difícil i des de llavors he estat provant fins que he trobat una forma més fàcil de fer-les (almenys a mi m'ho sembla).


Emulando una de las series de novela negra que más me gustan: El abecedario del crimen. Pero "M is not for Malice". M is for ... Montse. 

Montse ha cumplido 50 años. En 2012 hacemos 50 todos los que nacimos en el 62 y este es el segundo regalo de 50 años que hago, y seguro que no será el último. 


Hace tiempo que vi un tutorial de cómo hacer letras decorativas con cartón y papel maché en la factoría plástica y lo puse en práctica para confeccionar las letras de Navidad (en otro post os las enseñaré). Me pareció un poco difícil y desde entonces he estado probando hasta que he encontrado una forma más fácil de hacerlas (al menos a mí me lo parece).





Començarem imprimint la lletra amb la mida i el font de lletra que mes ens agradi. La meva te una alçada de 20 cm i una amplada de 15cm (la meitat d'un full en horitzontal). Retallem la lletra i la copiem sobre un tros de porexpan.  


Comenzaremos imprimiendo la letra con el tamaño y la fuente de letra que más nos guste. La mía tiene una altura de 20 cm y una anchura de 15 cm (la mitad de una hoja en horizontal). Recortamos la letra y la copiamos sobre un trozo de porexpan.



Amb un cúter gran i esmolat retallem la lletra 

Con un cúter gande i afilado recortamos la letra 




 Folrem tota la lletra amb tires de paper mullades amb cola blanca diluïda amb aigua. (Paper maché)


Forramos toda la letra con tiras de papel mojadas con cola blanca diluida con agua. (Papel maché)



És important que la lletra quedi dura al tacte, per això jo li he fet tres capes de paper maché. Per assegurar-me de que he cobert tota la lletra a cada capa canvio de color. Per exemple la primera capa de diaris, la segona de paper blanc (fulls reciclats) , la tercera un altre cop de diaris... i així successivament. No s'ha de tenir pressa i esperar a que cada capa estigui ben seca abans de començar amb la següent. Un cop seca pintem  una primera ma amb gesso i desprès amb acríliques del color que vulguem.


Es importante que la letra quede dura al tacto, por eso yo le he hecho tres capas de papel maché. Para asegurarme de que he cubierto toda la letra en cada capa cambio de color. Por ejemplo la primera capa de periódicos, la segunda de papel blanco (hojas recicladas), la tercera de nuevo de periódicos ... y así sucesivamente. No hay que tener prisa y esperar a que cada capa esté bien seca antes de empezar con la siguiente. Una vez seca, pintamos una primera mano con gesso y luego con acrílicas del color que queramos. 




Ara ja només queda decorar al gust.  Per aquesta ocasió jo he triat uns fulls d'un llibre vell (els fulls del llibre que vaig convertir en bossa) i he afegit alguns retalls de papers d'scrap, una etiqueta y un tros de cinta i un altre de passamaneria.


Ahora ya sólo queda decorar al gusto. Para esta ocasión yo he elegido unas hojas de un libro viejo (las hojas del libro que convirtió en bolsa) y he añadido algunos recortes de papeles de scrap, una etiqueta y un trozo de cinta y otro de pasamanería.





Pel darrera he afegit una flor  de gasa  (de les de curar de la farmàcia) feta amb el troquel de Tim Holtz per a la Big Shot. La flor està ombrejada amb tinta distress vintage photo igual que tots els cantells de la lletra per donar una aire envellit.


Por detrás he añadido una flor de gasa (de las de curar de la farmacia) hecha con el troquel de Tim Holtz para la Big Shot. La flor está sombreada con tinta distress vintage photo igual que todos los cantos de la letra para dar una aire envejecido.




Espero que a la Montse li hagi agradat i que en faci molts més.

Espero que a  Montse le haya gustado y que cumpla muchos más.



3 comentaris :

  1. A la Montse li va encantar la lletra: és preciosa, i té una altra cara amb un scrap (acabo d'apendre que es diu així :-)), un 50 penjat i unes bolets bermelles que no has retratat. La tinc a la calaixera de l'habitació i de tant en tant li dono la volta perque totes dues bandes m'agraden molt!! es genial poseir un objecte artístic i bonic que han fet per a tu, pensant en tu......... es com tenir un bocí de carinyo, d'afecte, en tres dimensions, sempre disponible per a fer-te saber que han pensat en tu....
    MOLTES GRÀCIES, TERE!!!

    ResponElimina
  2. Bon dia
    Estic fent una lletra a casa pels meus fills seguint el teu tutorial i tinc un dubte, que vol dir una capa de gesso?? no es pot enganxar directament el paper d'escrap una vegada ben sec el paper de sota?? Gracies

    ResponElimina
    Respostes
    1. Si Silvia, el paper es pot enganxar directament. El paper d'scrap és gruixut i no transparenta. Però si fas servit un altre tipus de paper més prim o tovallons, pot ser que es transparentin les lletres del paper de diari. És per això que abans li he donat una ma de gesso que cubreix molt be.

      Quan acabis la lletra, m'encantaria que ens la ensenyesis.
      I gracias per visitar el meu blog. Una abraçada

      Elimina

Me encanta leer vuestros comentarios.

Blogging tips