Follow on Bloglovin

divendres, 11 de desembre del 2015

Reciclando también en Navidad


Aquest és el meu nou arbre de Nadal fet amb fustes reciclades. Fa un parell d'anys vaig fer un amb branques, també reciclades, però aquest any em venia de gust canviar, fer-ne un de nou. La condició indispensable és que fos 2D, o no podem passar.


Este es mi nuevo árbol de Navidad hecho con maderas recicladas. Hace un par de años hice uno con ramas, también recicladas, pero este año me apetecía cambiar, hacer uno nuevo. La condición indispensable es que fuera 2D, o no podemos pasar.
Arbol-navidad-madera reciclada

Per fer-ho vaig recuperar de la barbacoa unes fustes velles, el resultat d'arreglar la tanca de l'hort. Realment estaven molt velletes, però triant les millors i intentant agafar els millors trossos va sortir la forma d'un triangle de 80 cm de base  i 115 cm d'alçada.


Para hacerlo recuperé de la barbacoa unas maderas viejas, el resultado de arreglar la cerca del huerto. Realmente estaban muy viejitas, pero eligiendo las mejores e intentando coger los mejores trozos salió la forma de un triángulo de 80 cm de base y 115 cm de altura.
Arbol-navidad-madera reciclada
 Ara cal tallar les fustes i  polir-les per treure la brutícia, astelles i deixar-les ben maques.


Ahora hay que cortar las maderas y lijarlas para quitar la suciedad, astillas y dejarlas bien bonitas.
Arbol-navidad-madera reciclada 3
 Per aguantar-lo, pel darrere clavem uns llistonets amb claus  i posem una fusta ampla perquè faci de tronc.  Ja tenim l'arbre!

Para aguantarlo, por detrás clavamos unos listones con clavos y ponemos una madera ancha para que haga de tronco. Ya tenemos el árbol!
El resultat m'agradava però el trobava una mica insuls, pla, no sé.... Per donar-hi una mica més de personalitat, vaig decidir posar-hi uns petits prestatges.


El resultado me gustaba pero lo encontraba un poco soso, plano, no sé .... Para dar un poco más de personalidad decidí poner unos pequeños estantes.
Arbol-navidad-madera reciclada
 Amb uns retallons de les mateixes fustes, uns tubillons i una mica de cola blanca, fem els petits prestatges. 


Con unos recortes de las mismas maderas, unos tubillones y un poco de cola blanca, hacemos los pequeños estantes.
Arbol-navidad-madera reciclada

Arbol-navidad-madera reciclada
 Tots els guarniments que hi ha a l'arbre tenen una història darrere. Alguns com el Papa Noel Tilda, perquè els vaig fer fa molt de temps o l'estrella que podeu ver el tutorial aquí, i d'altres perquè són de diferents països que he comprat o m'han regalat.Todos los adornos que hay en el árbol tienen una historia detrás. Algunos como el Papa Noel Tilda, porque los hice hace mucho tiempo o la estrella que podeis ver el tutorial aquí, y otros porque son de diferentes países que he comprado o me han regalado.
Arbol-navidad-madera reciclada

Si encara no teniu arbre de Nadal, aquesta és una bona opció, ecològica i a cost 0.


Si aún no tenéis árbol de Navidad, esta es una buena opción, ecológica y a coste 0.


3 comentaris :

Me encanta leer vuestros comentarios.

Blogging tips